Dil Seçiniz
WhatsApp
Jeneratör; Fransızca générateur "1. Üretici, 2. Elektrik üreten motor" sözcüğünden dilimize dahil olmuştur. Fransızca sözcük, Latince generator "doğuran, üreten" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince generare "üretmek" fiilinden +or son ekiyle türetilmiştir. Jeneratör teknik anlamda; mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren elektrik makineleridir. Manyetik alan içerisinde dönen bir iletkende endüksiyon yolu ile bir elektromotor kuvvet oluşması prensibine göre çalışır. Genpower kelimesi ise; jeneratör sektöründe kesintisiz gücü, kaliteyi ve yüksek teknolojiyi temsil eder.
Prensip olarak aldığı yakıt ile kimyasal enerjiyi ısı enerjisine, ısı enerjisini mekanik enerjiye, mekanik enerjiyi de elektrik enerjisine çeviren elektro mekanik sistemler topluluğudur.  Jeneratör Çalışma Prensibi Şeması Genpower Jeneratörün çalışma prensibi ise daima müşterilerinin ihtiyaçlarını ön planda tutarak, tam zamanında ve yerinde kesintisiz enerji hizmeti sunmaktır.
Jeneratör Ana Parçaları: Şase ve Yakıt Deposu, Motor, Alternatör, Radyatör, Kontrol Panosu, Diğer Jeneratör Parçaları: Yağ, Yakıt ve Hava Filtresi, Akü, Marş Motoru, Titreşim Önleyici Takozlar, Ses İzolasyon Kabini, Taşıma Mapaları, Isıtıcı Tüp, AVR (Otomatik Voltaj Regülatörü), Governör, Turbo Şarj, Egzoz Sistemi, Genpower Jeneratör, seçmiş olduğunuz ürününüzde, ihtiyacınıza uygun olarak son teknoloji, sofistike ek donanımlar kullanır.
Jeneratör temel olarak iki amaçla kullanılır; Ana güç kaynağı; elektrik enerjisinin olmadığı veya şebeke enerjisine çok uzak olan bölgelerde sürekli enerji kaynağı olarak, Yedek güç kaynağı; şebeke enerjisinin olduğu yerlerde enerji kesintilerine alternatif olarak. Jeneratörün kullanım alanları ise; Ev, site, yazlık ev, dağ evi, karavana, kamp alanları, tekne ve sosyal kullanım alanlarında, Ofis, iş yeri, atölye, mağaza, fabrika, inşaat alanları, veri merkezleri, tavuk çiftlikleri, maden ve taş ocaklarında, endüstriyel alanlarda, Hastane, alışveriş merkezleri, stadyum, spor salonları, kongre merkezleri, her türlü spor etkinlikleridir. Genpower Jeneratör anılan kullanım alanlarında dizel jeneratörler, portatif jeneratörler, ışık kule jeneratörleri, kaynak jeneratörleri, alternatörler ve su pompa jeneratörleri ile geniş yelpazede hizmet verir.
Şase jeneratörlerde; motor ve alternatör grubunun üzerine monte edildiği, şekillendirilmiş çelikten yapılmış malzemedir. Şase de bulunması gereken özellikler: Motor ve alternatör ayakları arasına monte edilmiş anti vibrasyon takozlar, Günlük yakıt tankı (farklı modellerde harici olabilir), Modüler kabin montajına uygun, Kanca veya forkliftle kolay kaldırma ve taşıma olanağı sağlayan Forklift cepleri, Yakıt tankında dolum kapağı, göstergesi ve boşaltma tapasıdır. Genpower Jeneratör, kendi bünyesinde yer alan saç imalat departmanında birinci sınıf kalite çelikten son teknoloji üretim makinaları ile şaselerini üretir.
Motor; değişik formlarda olan yakıtları (benzin, dizel, doğal gaz veya doğal kaynaklar) yüksek basınç altında ve anlık yüksek sıcaklık derecelerinde yakmak suretiyle kimyasal enerjiyi mekanik enerjiye çeviren düzeneklere içten yanmalı motor yada kısaca motor denir. Çoğunlukla iki tip yakıt, jeneratörlerde yoğunluklu olarak kullanılır; benzin ve dizel. Benzinli motorlarda yakıt (benzin) ve hava karbüratörde karıştırılarak yanma odasına ulaşır. Burada pistonun sıkıştırdığı karışımın buji tarafından ateşlenmesiyle patlama oluşur. Dizel motorlarda ise; silindire dolan hava piston tarafından yüksek oranda sıkıştırılır. Bu sıkıştırma oranı benzinli motorlara göre daha yüksektir. Sıkışan hava yüksek basınç altında 500 C derece gibi bir sıcaklığa ulaşır. İşte bu esnada silindirin içine püskürtülen yakıt alev alır ve patlama meydana gelir. Motorlarda 2 zamanlı ve 4 zamanlı olarak iki tür çalışma metodu vardır. 2 zamanlı motorlarda; Birinci zamanda piston aşağı doğru inerken yakıt hava karışımı silindire dolar ve bir önceki turda yakılan atık gaz dışarı atılır. İkinci zamanda piston yukarı doğru çıkar ve hava yakıt karışımını sıkıştırır pistonun en üst seviyeye gelmesiyle buji ateşleme yapar ve hava yakıt karışımını ateşleyerek enerjiye çevirir. Motor çalıştığı sürece bu devinim devam eder. Dört zamanlı motorlarda ise; "Dört zaman"ın anlamı, bir dönüş sağlamak için motorun ihtiyacı olan dört piston hareketidir. Bir dönüş için krankın iki tam tur yapması gerekir. İlk zaman ya da vuruş; emme vuruşudur. Piston silindirde aşağı doğru hareket eder ve silindirin içinde kısmi bir vakum yaratır. Hava ve yakıttan oluşan bir karışım atmosfer basıncınında yardımıyla içeri dolar (emilir), artık silindirin içindekinden daha fazla bir basınç vardır. Bu vuruşta, egzoz supapları kapalıdır. İkinci vuruş ise kompresyon (sıkıştırma) vuruşudur. Piston silindirin içinde her iki supap kapalı halde yukarı doğru hareket eder. Hava ve yakıt karışımı sıkışır ve basınç artar. Üçüncü vuruş ise kuvvet vuruşudur. Kompresyon vuruşunun sonuna doğru hava ve yakıt karışımı bujiden gelen elektrik karışımı ile ateşlenir. Meydana gelen patlama ısıda artmaya sebep olur ve pistonu aşağı itecek kuvvette bir basınç sağlanır. Son olarak da, egzoz vuruşu, piston tekrar yukarı hareketlenir ve yanmış gazları silindirden dışarı egzoz sistemine doğru iter. Bu devir motor çalıştığı müddetçe tekrarlanır.   Genpower Jeneratörde, benzinli ve dizel gibi fosil yakıtlı motorlar bulabileceğiniz gibi ihtiyacınıza göre doğalgaz ya da doğal kaynakları kullanarak elektrik üretim teknolojilerine sahip olabilirsiniz.
Alternatörler; bir çevirici makine tarafından çevrilen hareket enerjisini, elektrik enerjisine dönüştüren elektromekanik aygıtlardır. Alternatörler; alternatif akım üreteçleridir. Alternatörler doğru akım üreteçleriyle aynı mantıkla çalışırlar. Bir iletkenin etrafındaki manyetik alan değişince iletkende bir akım oluşur. Modern tipik bir Alternatörde rotor denilen mıknatıslar demir cevherine sarılmış olan stator denilen sabit iletken sargıların içinde veya etrafında dönerler. Mekanik enerjinin rotorları döndürmesiyle iletkenler etrafındaki manyetik alan değişir ve elektrik akımı üretilmiş olur. Genpower Jeneratörde ihtiyacınıza uygun her çeşit alternatörü bulabilirsiniz.
Marş motoru, akümülatörden aldığı elektrik enerjisiyle çalışan ve motordaki ilk hareketi sağlayan sistemdir. Kontağın çevrilmesiyle harekete geçirilen marş motoru krank miline bağlı olan volan dişlilerinin dönmesini, yakıt-hava karışımının motora dolmasını ve pistonların ilk hareketini yapmasını sağlar. Genpower Jeneratörlerde kullanılan teknoloji harikası kontrol kartları sayesinde jeneratör motorunun marşlama süresi, adedi ve marş bekleme süreleri ayarlanabilir.
Tek veya üç faz şebeke voltajını izleyen, yükü şebeke ile jeneratör arasında aktaran ve tüm jeneratör arıza kontrollerini yapan mikroişlemci kontrollü bir cihaz ile acil stop butonundan oluşan kullanımı basit kontrol kutusudur. Jeneratörün çalıştırılması, kontrolü, durdurulması ve tüm gösterge izlenceleri kontrol paneli üzerinden yapılabilmektedir. Genpower Jeneratörde yılların vermiş olduğu saha tecrübesi ile geliştirilmiş, kullanıcı dostu, senkron sistemlere uyumlu, uzaktan kontrol ve izleme imkanları veren ileri teknoloji kontrol kartları kullanılmaktadır.
ATS (Automated Transfer Switch) otomatik transfer anahtarıdır. Bir enerji kaynağının kesintiye uğraması sonucunda diğer enerji kaynağının devreye girmesini sağlayan cihazlardır. Şebeke yedeği olarak kullanılan jeneratörlerde, şebeke kesildiğinde, ATS kesintiyi görür ve ikinci bir enerji kaynağı olarak jeneratör beslemesini devreye alır ve jeneratörün devreye girmesi ile bu alan jeneratör ile beslenmeye başlar. Tekrar şebeke enerjisi geldiğinde şebeke beslemesini devreye alır ve jeneratörü devreden çıkarır. Her iki kaynağın devreye alınma sürelerine ATS üzerinden zaman fasılası verilerek, elektrik dalgalanmalarında veya kısa süreli enerji gidip gelmelerinde sistemleri korumaya alır. Genpower Jeneratör, ürünlerinde sağlam ve güvenilir ATS opsiyonları ile sisteminizin güvenle çalışmasını sağlar.
Frekans veya titreşim sayısı bir olayın birim zaman (tipik olarak 1 saniye) içinde hangi sıklıkla, kaç defa tekrarlandığının ölçümüdür, matematiksel ifadeyle periyodun çarpmaya göre tersidir. " f" ile gösterilir f=1/T şeklinde ifade edilir. Birimi "herz" dir.(T:Periyot.) Jeneratörler genel olarak 50 Hz. ve 60 Hz. olarak üretilir. 50 Hz. jeneratörlerde motor devir sayısı 1500 RPM veya 3000 RPM iken 60 Hz. jeneratörlerde 1800 RPM veya 3600 RPM’dir. Örneğin; Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde elektrik altyapıları gereği 60 Hz. ürünler tercih edilirken, ülkemizde dahil dünyanın bir çok ülkesinde 50 Hz. ürünler tercih edilir. Bu kriterlerin ötesinde kullanılacak sistem ve verimlilik analizlerine göre jeneratör frekans seçimi değişiklik gösterebilir. Genpower Jeneratörler ileri teknoloji kontrol kartları sayesinde düşük ve yüksek frekanslarda alarm verme ve durdurma seçenekleri ile sistem dostudur.
Otomatik Voltaj Regülatörü (AVR, Automatic Voltage Regulator), jeneratörde ikaz sisteminin en önemli kısımlarındandır. Gerilim regülatörü uyarıcının çıkışını ayarlayarak üretilen gerilim ve reaktif güçteki değişimlerin istenilen sınırlar içerisinde kalmasını sağlar. Ani yük değişimlerinin alternatör çıkışlarında meydana getirdiği gerilim yükselmesi veya alçalması durumunda milisaniyeler mertebesinde müdahale edebilirler ve böylece sistemi kararlı yani stabil hale getirebilirler. AVR, alternatör çıkışlarının sürekli stabil halde tutulmasına yardımcı olur.
Governör, yakıt sistemini açarak, yakıt miktarını ayarlayarak ve yakıt yolunu kapatarak, motorun sabit bir hızda dönmesini sağlayan ana elemandır. Mekanik ve elektronik tipleri mevcut olup, senkron sistemlerde, uzaktan kumanda edilebilen elektronik tipleri kullanılır. Üzerinde bulunan bağlantı terminallerine yakıt pompası üzerinde bulunun aktuatör den gelen kablolar ve motor volan bölümünde bulunan pick-up sinyali kablosu bağlantısı yapılır . Dizel motora çalış komutu verildiğinde governör ünitesine besleme gelir, aktuatör çıkışı volandan gelen sinyal voltajına göre aktuatör çıkışı enerjilenir ve yakıt yolu açılmış olur. Üzerinde bulunan hız ayarı, ayarlandığı şekilde frekansı sabit tutar ve motor çalıştığı sürece volandan gelen sinyali okumaya ve hız düşerse aktuatöre gönderdiği sinyal ile voltajı artırmaya devam ederek, motorun devrini sabitler.   Genpower Jeneratörde, mekanik ve elektronik tipleri mevcut olup, senkron sistemlerde, uzaktan kumanda edilebilen elektronik tipleri kullanılır.
Demeraj akımıi bir elektrik motorunun ilk çalıştırıldığında çektiği akımdır. Bu akım motorun yapısına göre değişmekle birlikte genellikle motorun nominal akımının 3-7 katı kadar daha yüksektir. Motora enerji verilmesinden motorun tam devrini alıncaya kadar olan sürede gerçekleşir. Demeraj akımı, seçilen şalterin görevini yapamamasına, kablo ve tesisatın zamanla tahrip olmasına ve beslendiği şebeke üzerinde gerilim düşümüne yol açmasına sebep olduğu için istenmeyen bir olaydır. Bu nedenle motorlar için uygun yol verme yöntemleri kullanılır. Yol verme yöntemleri arasında soft starter, yıldız/ üçgen yol verme ve frekans invertörü kullanımları örnek verilebilir. Demeraj akımları genel olarak transformatörler ve endüstriyel makinalarda oluşması sebebiyle jeneratör gücü hesaplamalarında bu husus dikkate alınır.   Jeneratör gücü seçimlerinizde internet sitemizde bulunan güç hesaplayıcından yaklaşık sonuca ulaşabilir, tam doğruluk için Genpower Jeneratörün tecrübeli teknik ekibinden ücretsiz yardım alabilirsiniz.
FFBu kavramlar jeneratörün hangi kategoride çalışacağını tanımlar. Uluslararası ISO 8528-1’e göre jeneratör güç derecelendirmeleri (bu standart Türkiye’de TS ISO 8528 olarak kabul edilmiştir) aşağıdaki gibi tanımlanmıştır: Emergency Standby Power (ESP) (Standby Güç):  Şebeke kesintisi durumunda, değişken yükler için kullanılır. Yük faktörü: %70 (Aşırı yüklenemez.) Senelik çalışma süresi: 200 saat. Uygulama Alanları: İş merkezleri, oteller, hastaneler, toplu konutlar, dinlenme tesisleri, fabrikalar gibi yedek güç ihtiyacı olan yerler. Prime Rated Power (PRP) (Prime Güç): Sınırlı olmayan zaman diliminde, değişken yük için jeneratör setinden elde edilen maksimum güçtür. Yük faktörü: %70 (12 saat ara ile 1 saat %10 aşırı yük). Senelik çalışma süresi: Sınırsız. Uygulama Alanı: Endüstriyel ve ticari tesisler, ağır inşaat sektörü, kojenerasyon uygulamaları, kiralık ve marin jeneratörler. Continuous Operation Power (COP) (Continuous Güç): Sınırlı olmayan zaman diliminde, sürekli yükte jeneratör setinin verebildiği güç değeridir. Yük faktörü: %100 Uygulama Alanı: Ana Şebekenin hiç var olmadığı yerlerde. Data Center Power (DCP) (Veri Merkezi Güç): Sınırlı ya da sınırlı olmayan zaman diliminde, sürekli yükte jeneratör setinin verebildiği güç değeridir. Senelik çalışma süresi: Sınırsız. Uygulama Alanı: Veri merkezlerinde. Genpower Jeneratörde ihtiyacınıza uygun bütün güç derecelendirme ve uluslararası standartlara uygun jeneratörler bulunur.
İnternet sitemizde yer alan güç hesaplayıcı ile yaklaşık olarak ihtiyacınız olan gerekli jeneratör gücünü hesaplayabilir, devamında size sunulan jeneratör modellerini değerlendirebilirsiniz. Genpower Jeneratörün tecrübeli teknik ekibi ihtiyacınız olan jeneratör gücü için size tam ve doğrulukla ücretsiz destek sağlar.
Jeneratör setinin etiket değerlerinde belirtilen kapasitenin üzerinde kullanılması kadar düşük yüklerde kullanılması da sakıncalıdır. Özellikle büyük güçteki jeneratör setlerinin kullanımında bu duruma daha çok dikkat edilmelidir. Düşük yükte kullanılan jeneratörlerde oluşabilecek durumlar aşağıda sıralanmıştır: Motorun olması gereken çalışma sıcaklığından daha düşük bir sıcaklıkta çalışmak durumunda kalması. Silindir basıncının daha düşük olması, Turboşarjın aşırı ve hızla aşınması, Turboşarjın gövdesinden yağ sızıntıları gelmesi, Yanma odasında ki sıcaklık ve silindir basıncında ki düşmeyle yakıtın yeterli derecede yanmaması, buna paralel kurumların artması ve yanmamış yakıt kalıntısı maddelerin silindirlerde ve pistonlarda birikerek aşınmalı sürtünmeye sebebiyet vermesi, Yanmamış yakıtın piston segmanlarından sızarak yağa karışması, enjektörlerin kurumla dolması ve tıkanması, buna paralel olarak yanmanın daha da kötü hale gelmesi, Yağın seyrelmesi ve viskozitesinin bozulması, Kalitesi ve viskozitesi bozulan yağ ile sürtünmenin artması, piston, segman, gömlekler, biyel kolları, yatakların ve karter yataklarının çok hızlı ve çok zararlı şekilde aşınmasına ve sonra da kırılmalarına sebep olması, Jeneratörü düşük yükte çalıştırmak, düşük sıcaklık nedeniyle yüksek hidrokarbon emisyonlu egzozdan üretilen beyaz dumana neden olması, Silindir kapak contalarının şişmesi veya çatlaması sebebiyle yağa motor içerisindeki sıcak su karışması ve egzozdan mavi veya bazen de siyah duman atmaya başlaması, Valfler ve yakıt borularının oluşan cüruf nedeniyle tıkanması, Aşırı karter basıncı oluşması, Pistonlarda, piston segmanlarının oluklarında, valflerde ve turboşarj da büyük miktarda kurum (cüruf) birikmesi, uzun süre düşük yükte çalışan motor tam yükte çalışmaya kalktığında hatalı yağlanma sebebiyle pistonların kilitenebilmesi, motorun gücü büyük ise güçlü olduğu için pistonların sıkışmaya başlaması yanında koların, yatakların ve sonra da pistonların kırılması, motor blokunun dahi patlatması, Tüketilemeyen yakıt ve yağlama yağının da egzoz manifolduna girmesi ve muhtemelen seyrelmiş olduğu için contalarından sızmaya başlaması, Düşük yüklü çalışma, kaçınılmaz olarak yalnızca yanmamış yakıttan beyaz dumana neden olmaması, aynı zamanda zamanla yanmış yağlama yağının hasarlı piston segmanlarından sızan mavi dumanı ve hasarlı enjektörlerin neden olduğu siyah dumana da sebebiyet vermesidir. Özetle düşük yük ile uzun süre çalışan motorlar gerekli tedbirler alınmadığı sürede çok hızlı bir şekilde bozulmalar döngüsüne yol açar ve geri dönülemez hasarlarla motorun ölmesine sebebiyet verir.
Kapalı ortam özellikleri: Yerleşim durumu ve montaj tasarımları, sonraki servis yapabilme durumlarının dikkate alınarak Jeneratör etrafında yeterli boşluk bırakılmalıdır. Jeneratör odası, jeneratörün geçebileceği büyüklükte bir kapıya sahip olmalı. Gerektiğinde jeneratör, kolayca ulaşılabilecek ve çıkarılabilecek bir yerde olmalıdır. Jeneratörün konulacağı zeminin jeneratör ağırlığını taşıyacak nitelikte ve düz bir zemin olmalı. Jeneratör soğutması için taze havaya ihtiyaç duyulacağından taze hava giriş ve atışları jeneratör hava ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olmalıdır. Radyatörden atılan sıcak hava ortamdan uygun bir kanal yardımı ile ortam dışına çıkarılmalıdır. Jeneratör odası, yağıştan ve aşırı sıcaklık gibi dış etkilere karşı korumalı olacak şekilde düzenlenmelidir. Aşındıran veya iletkenlik sağlayan toz, iplik, duman, yağ dumanı, buhar ve motor egzoz dumanı gibi havadan taşınan zararlı maddelere karşı korumalı olmalı. Yetkisiz kişilerin jeneratör mahalline girişleri önlenmeli. Topraklama çubuğunu jeneratöre en yakın noktaya monte edilebilmeli, yayılma direnci (maks.1kΩ) ölçün, kontak voltajı 25 Volt, 30 mA kaçak akımdan daha yüksek olmamalı. Jeneratör etrafında, elektrik çarpmaları ve yaralanmalara yol açmayacak şekilde önlem alınmalıdır. Açık Ortam Özellikleri:  Ağaç veya direk gibi devrilebilecek nesnelerin ve motorlu araçların çarpmasına karşı korumalı olmalıdır. Jeneratörün etrafında servis ve bakım yapmayı sağlayacak yeterli genişlikte alan olmalıdır. Jeneratörün etrafında, radyatörden çıkan sıcak havayı engelleyici herhangi bir etmen olmamalıdır. Jeneratör Kabin/ Konteynır içerisine monte edilmeli. Dahili topraklama durumu kontrol edilmeli. Yetkisiz kişilerin jeneratör mahalline girişleri önlenmeli. Topraklama çubuğunu jeneratöre en yakın noktaya monte edilebilmeli, yayılma direnci (maks.1kΩ) ölçün, kontak voltajı 25 Volt, 30 mA kaçak akımdan daha yüksek olmamalı. Jeneratör etrafında, elektrik çarpmaları ve yaralanmalara yol açmayacak şekilde önlem alınmalıdır.
Genpower Jeneratörünüz aşağıdaki durumlarda garanti kapsamındadır; Garanti Süresi, ürün teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıl veya 1500 çalışma saatidir, hangisi erken dolarsa o geçerlidir. Ürünün bütün parçaları dâhil olmak üzere tamamı firmamız garantisi kapsamındadır. Ürünün garanti süresi içinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Ürünün tamir süresi en fazla 20 iş günüdür (Yurtdışı için bu süre 30 gündür.) Bu süre, malın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda ürün satıcısı, bayisi, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birisine bildirim tarihinden itibaren başlar. Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 11 inci maddesinde yer alan; Sözleşmeden dönme, Satış bedelinden indirim isteme, Ücretsiz onarılmasını isteme, Satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, haklarından birini kullanabilir. Tüketicinin bu haklardan ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. Tüketici ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsil olarak sorumludur. Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın; Garanti süresi içinde tekrar arızalanması, Tamiri için gereken azami sürenin aşılması, Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkân varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsil olarak sorumludur. Tüketici, garantiden doğan haklarının kullanılması ile ilgili olarak çıkabilecek uyuşmazlıklarda yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerde Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabilir. Satıcı tarafından bu Garanti Belgesinin verilmemesi durumunda, tüketici Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvurabilir.   Genpower Jeneratörünüz'ün garanti dışı olduğu durumlar;  Kullanıcı, ürünün tüm periyodik bakımı işlemlerini “Kullanma ve Bakım Kılavuzunda” belirtildiği şekilde düzenli ve zamanında yaptırmak zorundadır. Bu bakımlardan herhangi birisinin yapılmaması, standart dışı yağ ve yakıt kullanımı, akü bakımlarının zamanında yapılmamış olması, dönemsel olarak yağ, antifriz ve su seviyelerinin tamamlanmaması durumlarında garanti geçersiz olur. Kullanma ve bakım kılavuzuna uygun şekilde montajı yapılmayan ürünler garanti dışı bırakılır. Ürünün kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. Şehir şebekesinden kaynaklı arızalar, kullanıcının kendi dağıtım panosu veya elektrik sisteminden kaynaklı arızalar garanti kapsamı dışındadır. Jeneratör Kataloglarında belirtilen Continuous güçlerden daha fazla yükle uzun süre çalıştırılması halinde ve yine kataloglarda belirtilen Prime gücünün %50’sinden daha düşük güçlerde çalıştırılması halinde garanti dışı bırakılır. Üretici tarafından onaylanmayan malzeme kullanımı sonucu çıkan arızalarda ve yetkili olmayan servisler ve şahıslar tarafından yapılan tamir, bakım ve ayarlarda garanti geçersizdir. Tabii afetler, yangın, sel, deprem, fırtına vb. kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. Ürünün veya üzerindeki parçaların seri numaralarının değiştirilmesi, gücüyle oynanmış olması, fabrikasyon imalat dışında modifikasyonlar yapılması veya tahrif edilmesi halinde garanti geçersiz olur. Ürünün tüketiciye tesliminden sonraki taşıma ve indirimler sırasında oluşan hasar ve arızalar garanti kapsamı dışındadır. GENPOWER JENERATÖR 'ün onayı alınmadan jeneratörün yerinin değiştirilmesi halinde garanti geçersiz olur.
Jeneratörünüzün tüm yedek parçalarını Genpower Jeneratörün Satış Sonrası Hizmetler biriminden temin edebilir yedek parça değişimi konusunda teknik ekibimizden destek alabilirsiniz. 10 yıl yedek parça temini garantisi bulunmaktadır. Detaylı bilgi ve destek almak için ssh@genpower.com.tr mail adresi ile iletişime geçebilirsiniz. Genpower Jeneratör, kendi bünyesinde bulundurduğu geniş stok alanları ile jeneratörünüzün her türlü yedek parça ihtiyacına, hızlı ve zamanında teslimat ile cevap verir.